ONZE FANTASTISCHE
ZORGVERLENERS OP DE FIETS
STAAN VOOR JOU KLAAR

Wij geloven allemaal in de kracht van zachte zorg, op maat van iedere Brusselaar. Ons team rijdt met de fiets door onze geliefde stad Brussel en draagt zo niet enkel zorg voor jou, maar ook voor onze planeet.
Filter:
Apply

Maria-Teresa

Ik stuurde in 2012 als vroedvrouw in Chili en heb daarna verschillende opleidingen gevolgd om mijn professionele bagage te verrijken. 

Vandaag ben ik trots om niet alleen verloskundige te zijn, maar ook Doula, holistische begeleider in perinatologie en vroege kindertijd, massagetherapeut, ritueelbegeleider en in opleiding tot sono-therapeut.

Deze diversiteit stelt me in staat om over alle benodigde tools te beschikken om u op de best mogelijke manier te begeleiden, waarbij ik een zorg op maat garandeer die aansluit op uw behoeften.

Na een lange leer- en ervaringsreis had ik het voorrecht deel uit te maken van het uitzonderlijke team van Wheel of Care, bestaande uit prachtige, attente vrouwen met vergelijkbare levens- en werkfilosofieën als de mijne. Waarden zoals vriendelijkheid, creativiteit, sport en interesse in ecologie verbinden ons.

Voor u zal ik een begeleider en een gids zijn tijdens deze prachtige en ontroerende reis die u gaat maken.

Met mijn Latijnse warmte en grote glimlach hoop ik dat u zich veilig voelt, dat ik voor al uw facettem als mens zal zorgen en dat we samen kunnen co-creëren, zodat de begeleiding op maat is en voldoet aan uw behoeften en wensen.

Ik wil u nu al bedanken voor het toevertrouwen van deze zo intieme en diepgaande periode van uw leven.

Dank u voor het toevertrouwen van de verantwoordelijkheid om u te begeleiden en aan uw zijde te staan.

U kan bij mij terecht voor:

  • Prenatale en postnatale begeleiding
  • Holistische begeleiding bij perinatologie en vroege kindertijd
  • Diepe ontspanningsmassage en energetisch herstel
  • Draagdoekmassage + klankbad
  • Mama Blessing
  • Postnataal ritueel
Boek een massage, ritueel, workshop

Louise

 

Mijn naam is Louise en ik ben verpleegkundige en vroedvrouw. Ik ben al heel lang geïnteresseerd in de zorg- en begeleidingsberoepen.

Als vroedvrouw begeleiden we de volwassenen van morgen.

Sinds mijn 19e verken ik de wereld van geboortes, en ik heb het geluk gehad om ons beroep in verschillende landen te ontdekken: Senegal, Finland, Rwanda, Marokko, Canada, Frankrijk, Luxemburg tijdens stages en professionele ervaringen. Ik ben een vroedvrouw, met en voor vrouwen en hun families, door hen te begeleiden naar autonomie in de ontwikkeling van hun middelen, en door hen te begeleiden bij vrije en verlichte keuzes over hun fysieke, psychische en affectieve gezondheid.

 

Na mijn afstuderen werkte ik enkele maanden in een ziekenhuis voordat ik me al snel aansloot bij Wheel of Care als zelfstandige vroedvrouw. Tegelijkertijd behaalde ik het certificaat voor geavanceerde klinische praktijk als vroedvrouw, wat mijn kennis verbreedde in de algehele begeleiding van geboorten.

Daarnaast wilde ik mijn werkterrein recentelijk uitbreiden als begeleider op het gebied van het intieme en seksuele leven van vrouwen, met name rond preconceptie en anticonceptie.

Ik ben een Sensiplan-trainer: begeleiding van vrouwen en koppels naar "natuurlijk" en "autonoom" vruchtbaarheidsbeheer via de sympto-thermische methode. Ik bied Sensiplan-consulten aan in de praktijk van Wheel of Care - Huis Van Het Kind Zuid of online.

Voor meer informatie over de sympto-thermische methode: https://symptothermie.info/

Als u geïnteresseerd bent in de Sensiplan-methode, neem dan rechtstreeks contact met mij op via e-mail of telefoon:

 

 

ponce.louise@gmail.com | +32492440005 

 

meer weten

Julie

Julie is verslingerd aan yoga sinds haar eerste vinyasa les, zo’n zeventien jaar geleden. Elke practice verbindt haar met zichzelf en vanuit die plek met anderen. Ze is opgeleid in yin, hatha, yoga therapie - juiste houding, preventie/genezing van ziekte - en mindfulness meditatie. Momenteel specialiseert ze in de vrouwelijke bekkenbodem en traumaverwerking. 

Julie startte met lesgeven in 2016 in Kinshasa, Congo. Eerst aan kinderen en dan aan vrienden en collega’s. Ze gelooft rotsvast in yoga als genezende en transformerende tool voor hoofd, lichaam en geest. Na een recente reis naar Indië besloot ze zich fulltime toe te leggen op yoga, ademhaling en meditatie. 

Julie’s lessen zijn energetische verhalen, ontstaan uit ademhaling en beweging, begeleid door woorden en muziek. Ze focust op bewust bewegen, persoonlijke begeleiding en voorzichtig gebruik van het lichaam als een instrument voor algemene gezondheid.

 

meer weten

Sofie

Ik ben erkend diëtiste en help (toekomstige) mama’s, papa’s en kinderen evenwichtig en voedzaam eten.

Ik help je onder meer met voedingsdiversificatie, selectief eetgedrag en voeding tijdens de zwangerschap en borstvoeding. Ik kan je ook begeleiden bij medische problemen, over- of ondergewicht en plantaardige eetpatronen.

Mijn moederschap maakt van mij een diëtiste met een intergenerationele kijk. Zo vind ik onze voorbeeldfunctie en samen eten heel belangrijk. Ik werk zonder restricties en heb aandacht voor emotionele gezondheid, darmflora en voedingstekorten.

In 2022 leerde ik Wheel of Care kennen tijdens een borstvoedingsevent in het park. Ik ben heel blij dat ik zo’n betrokken, duurzaam en enthousiast team mag vervoegen!

Je bent voor een consultatie welkom in het Huis van het Kind Nieuwland of ik kom naar je thuis.

In mijn vrije tijd sport ik met mijn zoontje in de speeltuin, duik ik de natuur in, geniet ik van samen eten met vrienden of ga ik naar de markt aan de Abattoir in Anderlecht.

Contacteer mij als je vragen hebt of boek een gratis online kennismakingsgesprek.

meer weten

Gladys

Acupunctuur is een zeer oude traditionele Chinese geneeskunde. Het is een holistische mensvisie, dit betekent dat het alle aspecten van de mens (lichaam, geest, omgeving) in verband brengt met elkaar.

Door middel van acupunctuur kan het lichaam terug in evenwicht worden gebracht en zo kunnen bepaalde klachten worden weggewerkt. Als vooropleiding ben ik vroedvrouw, daarom richt ik mij graag op de vrouw in al haar facetten. Dit kan gaan over menstruatiestoornissen, endometriose, fertiliteitsproblemen, klachten tijdens of na de zwangerschap, tot zelfs aan de menopauze.

Daarnaast vind ik het zeer belangrijk om te werken op bepaalde thema’s die sterk aanwezig zijn in onze samenleving, zoals stress, burn-out, depressie, maagdarm klachten, hoofdpijn, ect. 

Voor meer info & vragen, aarzel niet om mij te contacteren.

meer weten

Isaura

Na het behalen van mijn diploma vroedvrouw in 2021, had ik enorm veel zin om aan de slag te gaan. Na een korte periode werken in een ziekenhuis in Gent, heb ik al snel ondervonden dat de thuiszorg mij toch nauw aan het hart ligt.

Tijdens de zoektocht naar een leuke praktijk en werkplek is Wheel of Care op mijn pad gekomen en de klik was er meteen! Alle zaken waar ik zo veel belang aan hecht, komen bij Wheel of Care samen: duurzaamheid, persoonlijke zorg bieden aan iedereen en het fietsen.

Ik kijk er elke dag enorm naar uit om er in Brussel op uit te trekken om zo onze gezinnen te begeleiden. Daarnaast hou ik ook van tweedehands winkelen, creatief bezig zijn en gezellig tafelen met vrienden en familie.

Adriaan

Vrienden omschrijven mij als iemand die geboeid is door wat mensen samenbrengt. Ik heb een hart voor zorg, een hoofd voor oplossingen en een creatieve geest.

In het leven vóór de thuiszorg als verpleger bij Wheel of Care, werkte ik in open centra in de psychiatrie, aangevuld met de handen in de aarde op het veld bij de boer. Nu ben ik halftijds aan de slag in groepspraktijk "de beurs".

Veel fietsen maakt deel uit van mijn leven, zowel in binnen- als buitenland, met of zonder bestemming. De langste en mooiste soloreis was de Westkust van Amerika. Ik ben een fervente lezer van de wereldliteratuur (de Russen op voorsprong), en heb een grote interesse voor cinema.

Eli

Ik studeerde eerst Romaanse talen, leerde Spaans en gaf Franse les aan nieuwkomers. Na diverse reizen en een grote interesse voor humanitaire projecten in binnen- en buitenland, besloot ik echter over te stappen naar de zorgsector.

Na een specialisatie in sociale en psychiatrische verpleegkunde, ben ik aan de slag gegaan in een Brussels ziekenhuis waar ik al een aantal jaar met veel plezier werk. De hoofdstedelijke context, met zijn meertaligheid en kosmopolitische identiteit vind ik erg verrijkend.

Ik hou van gebouwen met een geschiedenis, van verre uitzichten, van buiten zijn en meestal ben ik wel ergens onderweg, te voet of met de fiets.

Ik vind het fijn om bij Wheel of Care heel wat interesses te kunnen verenigen en om door elke deur een andere wereld binnen te mogen stappen.

Laura

Ik ben afgestudeerd als verpleegkundige en als sociaal assistente.

Ik hou van werken en vooral van werken met mensen uit verschillende culturen met elk hun eigen verhaal. Ik vind het fijn om van iedereen iets bij te leren. Daarnaast krijg ik bruisende energie van de stad Brussel en van fietsen. Combineer dit allemaal en ik krijg de job van mijn leven!

Ik volgde het project van Wheel of Care al vanaf het prille begin en wat ben ik trots deel uit te mogen maken van ons fantastisch zorgteam.

Ben ik niet aan het werk, dan vind je mij in een bruin Brussels café, op het veld van een voetbalzaal of in de natuur op zoek naar avontuur.

Hugo

Na mijn studies verpleegkunde in Orléans in Frankrijk, heb ik op cardiologie in Tours gewerkt. In 2005 ben ik naar Brussel verhuisd.

Eerst werkte ik als uitzendkracht in de Brusselse ziekenhuisdiensten en dan als zelfstandige thuisverpleegkundige.

Bezorgd over mobiliteit en duurzaamheid, ruilde ik een paar jaar geleden mijn auto voor de fiets en ontdekte ik Wheel of Care. Ik was ongelooflijk enthousiast en kreeg in 2019 de kans om het team te versterken!

Ik werk ook parttime in een mobiel team dat zorgverleners in de Brusselse regio ondersteunt. Naast mijn verpleegkundig werk ben ik lid het Sarendip collectief van kunstenaars die participatieve artistieke projecten uitvoeren in de openbare ruimte van Brussel. Ik geniet ook enorm van tijd doorbrengen in mijn moestuin met mijn twee zonen!

Sven

Ik hou van variatie in mijn beroepsleven. Daarom combineer ik sinds 2021 mijn werk in een woonzorgcentrum en een psychiatrisch verzorgingstehuis met thuisverpleging bij Wheel of Care.

Werken in een klein team dat elkaar als gelijken ondersteunt is hierbij een enorm pluspunt. Voeg daar Brussel op de fiets in het ochtendgloren bij en tijd om met volle aandacht de beste zorgen te geven aan mensen met de meest uiteenlopende achtergronden en dan heb je een goede formule.

Ook privé vind ik afwisseling belangrijk: actief en passief: muziek en theater, fietsen, een pint op café met vrienden of lekker uit eten, met de trein rondreizen door ons continent of languit lui in de zetel.

Fleur

Verhuizen naar België voor de liefde? Jazeker!

In 2017 ben ik vanuit Nederland in de hoofdstad Brussel komen wonen. Met een diploma in de psychiatrische verpleegkunde en een tropenopleiding op zak, ben ik met de fiets België komen ontdekken.

Ik heb werkervaring opgedaan in zowel ziekenhuizen, thuiszorg, woonzorgcentra, psychiatrie en de Multiple Sclerosis Kliniek.

Wheel of Care is voor mij de crème de la crème. Met zorg en aandacht iemand bijstaan als het nodig is, is het mooiste wat er is. Dat mensen ons willen ontvangen in hun thuissituatie, voelt als een privilege. Ik combineer dit met mijn huidige functie binnen het Expertisecentrum voor dementie.

In mijn vrije tijd zie ik graag mijn dierbaren en kan ik enorm blij worden van de schoonheid van reizen, kunst en lekker eten!

Nicky

Ik ben geboren en getogen in Brussel en voel een speciale liefde voor de stad waar ik werk en woon.

Na mijn stage bij Wheel of Care wist ik meteen dat dit was wat ik wilde doen: zachte zorg verstrekken aan toekomstige moeders en vaders van de hele wereld die in Brussel wonen! 

Ik vind het ongelooflijk bevredigend om prille ouders te ondersteunen en te helpen in deze mooie, maar soms ook hectische periode in hun leven.

Het combineren van mijn passie als verloskundige, fietsen en de natuur een beetje schoner houden geeft mij veel vreugde en zorgt voor een evenwichtige levensstijl. Ik volg naast mijn werk als verloskundige ook een master Seksuologie.

Na mijn werk ga ik graag uit met vrienden, geniet ik met volle teugen van het leven en sta ik altijd open voor nieuwe uitdagingen.

Julie

Ik heb Wheel Of Care vanaf het prille begin gevolgd via sociale media en kreeg toen de kans om aan boord van dit geweldig avontuur te springen.

Geboeid door duurzaamheid, milieu en gezondheid heb ik naast mijn masteropleiding kaasmeester ook mijn bachelor verpleegkunde behaald.

Ik heb een jaar in een psychiatrisch ziekenhuis in Zuid-India gewerkt. Dankzij deze reis heb ik geleerd autonoom te werken en zo mijn flexibiliteit en aanpassingsvermogen te vergroten.

Thuiszorg geeft de mogelijkheid om kwaliteitszorg op maat te bieden, rekening houdend met de persoonlijkheid van de patiënt en zijn omgeving. Zo bouw je een relatie op die goed, gezond en eerlijk is.

Als ik niet fiets of achter mijn kaastoog sta, ben ik imker, ga ik graag sportieve uitdagingen aan, breng ik tijd door met mijn vrienden en zoek ik naar nieuwe plekken in de wereld om te ontdekken!

Klara

Ik bied mentale ondersteuning aan mama’s en papa's in Brussel. Wil je zwanger worden of ben je het al? De perinatale en postnatale momenten zijn niet zonder zorgen. Voel je jezelf uit balans of weet je het gewoon even niet meer? Door er samen over na te denken en praten kan er een stap in de andere richting worden gezet. Het belang van een mentale balans als vrouw, toekomstige ouder en mama is dan ook cruciaal. De roze wolk is vaak broos en de juiste weg naar ondersteuning soms zoekend.

Ik verleen dienst op maat van jouw vraag. Samen stippelen we een weg uit om mentale rust te brengen. Jouw inbreng bepaalt mee het traject waar samen aan gewerkt kan worden. Gesprekken als koppel/ouders worden eveneens ondersteund.

Voor meer informatie kan je me bellen op 0496/912438 of mailen naar info@mombxl.com.

Meer weten

Flora

Na mijn studies verloskunde in Leuven trok ik naar Antwerpen om er Tropische Geneeskunde te studeren.

Ik heb meerdere missies gedaan in verschillende landen van Afrika, zoals Kameroen, Rwanda en Congo. Ik heb ook in Zuid-Amerika en in de VS gewerkt en daarnaast enkele stages gelopen in Engeland en Denemarken om ervaring op te doen als vroedvrouw in andere landen.

Ik werkte enkele jaren in de Kliniek Sint-Jan in Brussel, eerst op de dialyse en daarna in de mobiele equipe. Werken in de mobiele equipe bood mij de mogelijkheid om flexibel te zijn. Ik volgde verschillende cursussen om te werken op de afdeling intensieve zorgen, de spoed en op de afdeling palliatieve zorg.

Werken als vroedvrouw en verpleegkundige in de thuiszorg geeft mij enorm veel energie en voldoening. Door van patiënt tot patiënt te fietsen draag ik mijn steentje bij voor de planeet, wat het tevreden gevoel alleen maar versterkt!

Als ik niet aan het werk ben, breng ik mijn tijd graag door in mijn moestuin of experimenteer ik met nieuwe recepten.