FIETSENDE VROEDVROUWEN
AAN HUIS IN BRUSSEL

Professionele, zachte en warme zorg vanaf de wieg bij jou thuis of op consultatie in onze praktijk.

ONZE VROEDVROUWEN ZIJN ER OM VOOR JOU TE ZORGEN

Onze ervaren en gepassioneerde vroedvrouwen bieden uitgebreide ondersteuning tijdens de hele periode voor, tijdens en na de bevalling, waarbij alle zorg voor moeder, baby en partner wordt samengebracht in een aangename omgeving.

Tijdens dit prachtige avontuur kun je volledig op ons vertrouwen.

Bovendien hebben wij oog voor ecologische alternatieven gedurende de hele perinatale periode en bieden wij professionele begeleiding op dit gebied.

Aarzel niet om onze vroedvrouwen om advies te vragen.

Waar kan je terecht?

Bij jou thuis binnen onze regio
Op een verblijfplaats binnen onze regio
In onze praktijk Brussel Zuid: in het "Huis van het kind Nieuwland" Nieuwland 194, 1000 Brussel
In onze praktijk Brussel Noord: in het "Huis van het kind Noord" Vooruitgangstraat 319, 1030 Schaarbeek

Onze regio's

1000 Brussel
1030 Schaarbeek
1040 Etterbeek
1050 Elsene
1060 Sint-Gillis
1080 Sint-Jans-Molenbeek
1210 Sint-Joost-Ten-Node

Onze zorgen

Bij Wheel of Care begint onze begeleiding al bij de start van de zwangerschap, waarbij we jullie hartelijk verwelkomen, of je nu de toekomstige mama, partner, of bewust alleenstaande toekomstige moeder bent. Tijdens de eerste consultatie openen we jullie dossier en geven we uitleg over onze werking. We beantwoorden graag alle vragen die jullie hebben en doen een medisch onderzoek, inclusief bloedafname indien nodig. Ook voorzien we een moederboekje van Kind & Gezin.

De prenatale consultaties worden frequenter naarmate de zwangerschap vordert, van één keer per maand tijdens de eerste maanden tot wekelijks tijdens de laatste weken.

Na de bevalling blijven we jou, je baby en je partner begeleiden. Tijdens huisbezoeken hebben we oog voor de medische opvolging van de mama (fysiek en mentaal herstelproces na de bevalling), de medische opvolging van de baby (Guthrie-test, wegen van de baby, etc.) en de begeleiding en opvolging van borst- of flesvoeding. Indien mogelijk betrekken we hierbij ook de partner en andere dierbare naasten, zodat iedereen de kneepjes van het vak leert om de prille mama en baby te ondersteunen.

Onze ervaren vroedvrouwen hebben oog voor ecologische alternatieven gedurende de hele perinatale periode en werken volgens de kwaliteitsrichtlijnen van het ‘Good Practice’-label, zodat we kwaliteitsvolle zorg kunnen verzekeren.Tarieven

Bij een eerste afspraak vragen we enkel jouw identiteitskaart en eventueel jouw ziekenfondspasje mee te nemen.
Zo kunnen wij jouw gegevens in ons systeem invoeren en de nodige administratieve stappen nemen.
We vragen daarnaast een eenmalige zorgkost van 40€, waarmee we onze wachtdienst, bereikbaarheid en het openen van uw dossier dekken.
Ons doel is om jou zo min mogelijk te belasten met administratieve rompslomp, zodat jij je volledig kunt focussen op jouw welzijn en dat van je baby. Dankzij de derdebetalersregeling en de conventie met de mutualiteit kunnen wij onze zorgen toegankelijk maken voor iedereen, ongeacht hun financiële situatie.
Identiteitskaart
Sticker van het ziekenfonds
Je bent welkom als je gekoppeld bent aan een organisatie zoals het OCMW, Fedasil, het Rode Kruis, Dokters van de wereld, ...
(*) De derdebetalersregeling betekent dat de zorgverlener of verzorgingsinstelling de tegemoetkoming van de ziekte- en invaliditeitsverzekering rechtstreeks van het ziekenfonds ontvangt. De patiënt betaalt enkel het eventuele remgeld. Deze regeling maakt

MAAK EEN
AFSPRAAK

Vul ons contactformulier in om een afspraak te maken

of stuur een mail naar love@wheelofcare.be

onze avonturen op social media

Elektrische kolf te huur

€25 per week
Iedereen verdient laagdrempelige toegang tot een goede elektrische kolf daarom verhuren wij de Medela Symphony borstkolf. Met de Medela afkolfsets en de Symphony huurkolf kun je in de comfortabele omgeving van je eigen huis afkolven. De afkolfsets kan je eveneens bij ons aankopen.