FIETSENDE VROEDVROUWEN
AAN HUIS IN BRUSSEL

Professionele, zachte en warme zorg vanaf de wieg bij jou thuis of op consultatie in onze praktijk.

ONZE VROEDVROUWEN ZIJN ER OM VOOR JOU TE ZORGEN

Onze ervaren en gepassioneerde vroedvrouwen bieden ondersteuning tijdens de hele periode voor, tijdens en na de bevalling.

Alle zorg voor moeder, baby en partner komt samen in een aangename omgeving. Je kunt op ons vertrouwen tijdens dit prachtig avontuur!

Naast de professionele begeleiding onderscheiden wij ons door oog te hebben voor ecologische alternatieven gedurende heel de perinatale periode.

Vraag dus zeker raad aan onze vroedvrouwen!

Waar kan je terecht?

Bij jou thuis binnen onze regio
Op een verblijfplaats binnen onze regio
In onze praktijk Brussel Zuid: in het "Huis van het kind Nieuwland" Nieuwland 194, 1000 Brussel
In onze praktijk Brussel Noord: in het "Huis van het kind Noord" Vooruitgangstraat 319, 1030 Schaarbeek

Onze regio's

1000 Brussel
1030 Schaarbeek
1040 Etterbeek
1050 Elsene
1060 Sint-Gillis
1080 Sint-Jans-Molenbeek
1210 Sint-Joost-Ten-Node

Onze zorgen

Onze begeleiding begint aan de start van de zwangerschap waarbij we jullie hartelijk verwelkomen: de toekomstige mama, partner of een dierbare naaste bij bewust alleenstaande toekomstige moeder. Tijdens de eerste consultatie openen we jullie dossier en geven we uitleg over onze werking. Daarnaast is er tijd voor vragen, doen we een medisch onderzoek (inclusief bloedafname indien nodig) en voorzien we een moederboekje van Kind & Gezin.

De frequentie van de volgende prenatale consultaties loopt op van één keer per maand tijdens de eerste maanden tot wekelijks tijdens de laatste weken van je zwangerschap.

Na je bevalling begeleiden de vroedvrouwen van Wheel of Care jou, je baby en jouw partner!

Tijdens een huisbezoek hebben we onder anderen oog voor: de medische opvolging van de mama (fysiek en mentaal herstellingsproces na de bevalling), de medische opvolging van de baby (Guthrie test, wegen van de baby ...), de begeleiding en opvolging van de opstart van de borstvoeding of flesvoeding. Daarbij betrekken we steeds indien mogelijk de partner en de dierbare naasten om zo iedereen de kneepjes van het vak te leren bij het ondersteunen van de prille mama en baby.

Alle vroedvrouwen van Wheel of Care werken volgens de kwaliteitsrichtlijnen van het ‘Good Practice’-label, waardoor we kwaliteitsvolle zorg kunnen verzekeren.

Tarieven

Iedereen verdient de beste zorgen. Om onze zorgen zo toegankelijk mogelijk te maken, hebben we gekozen om met de derdebetalersregeling (*) te werken en zijn al onze vroedvrouwen geconventioneerd. Dit betekent dat we de betalingen rechtstreeks met de mutualiteit regelen. Bij een eerste afspraak vragen we het volgende:
Identiteitskaart
Sticker van het ziekenfonds
Je bent welkom als je gekoppeld bent aan een organisatie zoals het OCMW, Fedasil, het Rode Kruis, Dokters van de wereld, ...
(*) De derdebetalersregeling betekent dat de zorgverlener of verzorgingsinstelling de tegemoetkoming van de ziekte- en invaliditeitsverzekering rechtstreeks van het ziekenfonds ontvangt. De patiënt betaalt enkel het eventuele remgeld. Deze regeling maakt

MAAK EEN
AFSPRAAK

Vul ons contactformulier in om een afspraak te maken

of stuur een mail naar love@wheelofcare.be

onze avonturen op social media

Elektrische kolf te huur

€25 per week
Iedereen verdient laagdrempelige toegang tot een goede elektrische kolf daarom verhuren wij de Medela Symphony borstkolf. Met de Medela afkolfsets en de Symphony huurkolf kun je in de comfortabele omgeving van je eigen huis afkolven. De afkolfsets kan je eveneens bij ons aankopen.