FIETSENDE VROEDVROUWEN
AAN HUIS IN BRUSSEL

Professionele, zachte en warme zorg vanaf de wieg bij jou thuis of op consultatie in onze praktijk

ONZE VROEDVROUWEN ZIJN ER OM VOOR JOU TE ZORGEN

Onze ervaren en gepassioneerde vroedvrouwen bieden uitgebreide ondersteuning tijdens de hele periode voor, tijdens en na de bevalling, waarbij alle zorg voor moeder, baby en partner wordt samengebracht in een aangename omgeving.
Tijdens dit prachtige avontuur kun je volledig op ons vertrouwen.
Bovendien hebben wij oog voor ecologische alternatieven gedurende de hele perinatale periode en bieden wij professionele begeleiding op dit gebied.
Aarzel niet om onze vroedvrouwen om advies te vragen.

Waar kan je terecht?

Bij jou thuis binnen onze regio
In onze zuid-praktijk: Nieuwland 194, 1000 Brussel
In onze noord-praktijk: Vooruitgangstraat 319, 1030 Schaarbeek
Op een verblijfplaats binnen onze regio

Onze regio's

1000 Brussel
1030 Schaarbeek
1040 Etterbeek
1050 Elsene
1060 Sint-Gillis
1080 Sint-Jans-Molenbeek
1210 Sint-Joost-Ten-Node

Onze zorgen

Bij Wheel of Care begint onze begeleiding al bij de start van de zwangerschap, waarbij we jullie hartelijk verwelkomen, of je nu de toekomstige mama, partner, of bewust alleenstaande toekomstige moeder bent. Tijdens de eerste consultatie openen we jullie dossier en geven we uitleg over onze werking. We beantwoorden graag alle vragen die jullie hebben en doen een medisch onderzoek, inclusief bloedafname indien nodig. Ook voorzien we een moederboekje van Kind & Gezin.

De prenatale consultaties worden frequenter naarmate de zwangerschap vordert, van één keer per maand tijdens de eerste maanden tot wekelijks tijdens de laatste weken.

Na de bevalling blijven we jou, je baby en je partner begeleiden. Tijdens huisbezoeken hebben we oog voor de medische opvolging van de mama (fysiek en mentaal herstelproces na de bevalling), de medische opvolging van de baby (Guthrie-test, wegen van de baby, etc.) en de begeleiding en opvolging van borst- of flesvoeding. Indien mogelijk betrekken we hierbij ook de partner en andere dierbare naasten, zodat iedereen de kneepjes van het vak leert om de prille mama en baby te ondersteunen.

Onze ervaren vroedvrouwen hebben oog voor ecologische alternatieven gedurende de hele perinatale periode en werken volgens de kwaliteitsrichtlijnen van het ‘Good Practice’-label, zodat we kwaliteitsvolle zorg kunnen verzekeren.

Tarieven

We willen je graag laten weten dat we gedeconventioneerd zijn om kwaliteitsvolle, inclusieve, toegankelijke en gepersonnaliseerde zorg te kunnen garanderen. Deze waarden vormen de basis van het DNA van Wheel of Care.


DIT NEEM JE MEE BIJ EEN EERSTE ONTMOETING:
Identiteitskaart
Sticker van het ziekenfonds
De gegevens van je hospitalisatie verzekering
Je medisch dossier (medische geschiedenis)

MAAK EEN
AFSPRAAK

Ben je benieuwd naar onze zorg en ondersteuning bij de komst van jouw baby?
We nodigen je van harte uit voor een eerste afspraak, waar we graag onze werkwijze toelichten en samen met jou van start gaan met onze begeleiding van de zwangerschap tot de eerste verjaardag van jouw baby.

WAT KAN JE VERWACHTEN TIJDENS EEN EERSTE AFSPRAAK?

Bij deze ontmoeting is het handig om een mutualiteits sticker en de gegevens van je hospitalisatieverzekering mee te brengen, zodat we de administratieve kant vlot kunnen regelen. Daarnaast bieden we een check-up aan voor zowel jou als je baby, waarbij we jouw medisch dossier openen.
Het is daarom belangrijk dat je een beeld hebt van jouw medische en familiegeschiedenis, evenals die van je partner.
We nemen ruim de tijd om onze werkwijze uitgebreid toe te lichten en al je vragen te beantwoorden.
De eerste afspraak neemt ongeveer een uur in beslag.

Voel je vrij om contact met ons op te nemen voor meer informatie.

We kijken ernaar uit om jou en je toekomstige gezinslid te verwelkomen!

onze avonturen op social media

Elektrische kolf te huur

€25 per week
Iedereen verdient laagdrempelige toegang tot een goede elektrische kolf daarom verhuren wij de Medela Symphony borstkolf. Met de Medela afkolfsets en de Symphony huurkolf kun je in de comfortabele omgeving van je eigen huis afkolven. De afkolfsets kan je eveneens bij ons aankopen.